perjantai 2. joulukuuta 2011

Syksyn alkutunnaripoiminnat

Olen syksyn aikana höpötellyt animuista lähinnä Twitterissä ja DesuCastissä ja syyskauden seteistä on enää turha ruveta syväanalyysejä vetämään. Ajattelin sen sijaan listata vain kuluneen syksyn lempparialkutunnarini! Olen oikeastaan aika huono katsomaan alkutunnareita, kuuntelen yleensä kerran pari ja jos ei iske, skippaan ne jatkossa surutta.

Valikoimani biisit menevät ehkä yksi yhteen niiden sarjojen kanssa, joista pidin eniten, mutta harvinaista on se, etten ole kauden aikana ladannut yhtään alkutunnaribiisiä koneelle tai soittimeen. Lisäksi helposti listattavia poikkeuksiakin on, esimerkiksi syyskuussa loppuneesta Hanasaku Irohasta pidin kovasti, mutta sen alkutunnareita en laulajan äänen vuoksi voinut sietää (okei, toinen oli jo ehkä huomattavasti siedettävämpi). Eri asia taas on se, että vaikkapa mahtavan Pingviinirummun alkutunnarit kuulostavat korvissani aika neutraaleilta - en nyt kauheasti diggaile, mutta kyllä ne nyt kuuntelee, sillä onhan se laulajan ääni aika sokerinen.

Mutta lähdetään liikkeelle tästä lyhkäristä. Heti alkuun voidaan kyllä todeta, että eihän se edes ole alkutunnari vaan lopputunnari, mutta koska sarjassa ei alkutunnaria ole niin tällä mennään!

Momoiro Clover Z: Wani to Shampoo [Double-J]


Double-J:n jaksot jo itsessään olivat lyhyitä, mutta tämä biisi kaikessa lyhyydessään oli aika pirun tarttuva ja energisyydellään aiheutti aina pientä hyppyliikettä istuma-asennossa. Cromartien pohjalta odotin itse sarjalta vähän enemmän, mutta tämä renkutus korvasi paljon!

PUFFY: Sweet Drops [Usagi Drop]


Usagi Drop oli kaiken kaikkiaan suloinen sarja, jonka alkutunnari toimi kuin kuuma glögi sateisena marraskuun iltana! Lapsenomainen kuvakirjatyyli ja hengailevat pupuset osuivat täysin kohdalleen kun ajattelee sarjan kontekstia ja toisekseen, miksi olisi pitänyt laittaa sarjan hahmoja seisoskelemaan tai suorittamaan arkisia askareita alkutunnarivideoon, kun näitä voi katsella mielin määrän itse sarjassakin? Biisin suhteen täytyy todeta, että vähän hävettää ettei tämä biisi ole päätynyt vielä soittimeeni eli olipas hyvä kun tämä listaus tuli tehtyä. Nautin biisistä jaksojen alussa koko sydämeni kyllyydestä, sen iloisuudesta ja rentoudesta ja siitä, miten niin peruskomponenteilla on saatu hyvä kipale aikaan!

Hyadanain: Hyadanain no Joujou Yuujou [Nichijou]Ei sillä, etteikö Nichijoun ykköstunnari olisi ollut menevän loistava, mutta tämä nyt vain sattui poraamaan läpi taivaiden ja tajuntani. Tätä biisiä luulisi sietävän popittaa Motteke! Sailor Fukun tavoin autokaiuttimista pikkujouluissa ja muissa sembaloissa vielä parin vuoden päästäkin! Tahtoisin vain vielä Sakamoton laulaman version ja loistavuus olisi vedetty äärimmilleen. Okei, ehkä tuli nyt vähän liikaa ylistystä, mutta olihan tämä nyt oikeasti hyvä animutunnari ja vieläpä täysin oikeanlainen sarjalleen - siinä missä Usagi Dropiin sopi hahmojen normimeiningin sijasta puput, sopii Nichijoulle perinteinen ADHD animetyttöjen tanssiopening.

Shihoko Hirata: Sky's the Limit [Persona 4 The Animation]


Persona 4 The Animationin ensimmäinen tunnari oli myös ihan hauska, mutta jälleen kerran kakkonen vain on ykkönen. Molempien biisien alku on kovin samanlainen ja videotakin muutettu sen verran ovelasti, etten aluksi ensin edes huomannut tunnarin vaihtuneen, varsinkaan kun ensimmäinen tunnari ei tainnut pyöriä kuin avausjaksossa. Ehkäpä ihan hyvä ratkaisu heittää tämä jakson alkuun. Persona 4:n animeversion vahvin puoli on omasta mielestäni nimenomaan musiikit ja samaa meininkiä on saatu myös tunnariin. Animaatio on kaunista ja vaikka kuvittelin joskus keltaisen värin hivelevän silmiäni ehkä vähiten, toimii se aika hyvin musiikin kanssa. Harmi, että olen katsonut animea jo sen verran, että tämä tunnari herättää minussa lähinnä halun pelata alkuperäistä peliä.

Kana Asumi, Eri Kitamura & Saki Fujita: Coolish Walk [Working'!!]En nyt oikeastaan edes tiedä, miten tästä pitämisen voi perustella. Ehkä alan höpsähtää iloisiin renkutustunnareihin lopullisesti. Working'!! on yhtä sisältöpitoinen kuin edeltäjänsäkin (sama nimi ilman heittiömerkkiä) ja tottahan toki alkutunnarinkin on jatkettava samoissa jalanjäljissä. Lisäksi, onhan se aika kiva kun sarjan hahmot laulavat alkutunnarin ja ovat itseasiassa heti tunnistettavissakin (voi Poplar ♥). Ei tämä nyt ehkä legendana jää elämään, mutta tuo sarjaan sopivasti lisäarvoa. Kaikessa älyttömyydessään tämä alkutunnari on hyvin viihdyttävä hahmoparaatin "foolish walk" (joka kieltämättä kuvaisi ravintolan höperöä henkilökuntaa vähän paremmin). Lempparikohtani videossa on muuten, kun Satou asettaa Marlboro-askin Yachiyon pään päälle.


Ja kyllä, onhan se Fate/Zeronkin alkutunnari aika asennepaukku ja eeppinen ja niin edelleen, siitä en vain onnistunut videota tähän saamaan. Biisiä en itselleni kuunteluun lataisi, mutta toimii kyllä jaksojen alussa aika ässästi. Animaatiolaatuakaan ei voi tarpeeksi kehua.


Jos olen huono alkutunnareiden katsomisessa, niin sitäkin huonompi olen lopputunnareiden katsomisessa. Yksi lopputunnari on kuitenkin viime aikoina ollut ylitse muiden, ollen vähän poikkeuksellinen jo mainitsemistani heliumsekoilupätkistä. Totesin, etteivät Mawaru Penguindrumin alkutunnarit oikein iske sydämeeni, mutta täysin päinvastaista voin sanoa sarjan öö kolmannesta lopputunnarista, Haiiro no Suiyoubista. Lopputunnarithan vaihtuvat sarjan puolivälin jälkeen samaa vauhtia kuin miesten alushousut eli lähes viikoittain, mutta tämä kipale ehti painua mieleen todella nättinä kipaleena ja todellakin saisi päätyä soittimeeni.

Ei muuta kuin tämän biisin myötä, hyvää yötä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti