lauantai 21. tammikuuta 2012

Pakkasenpurema Desusirkus

Ensimmäinen Desucon Frostbite on nyt onnellisesti (;_; ?) ohi ja samalla päättyi ensimmäinen conini järjestäjänä ja talousvastaavana - mitä tässä nyt olisi jotain jälkitöitäkin vielä ehkä hoidettavana. Kesällä en ollut vielä ihan varma, mihin lähdin mukaan, mutta nyt tuntuu kieltämättä aika jepalta. Hommaa on ollut, derppailuja siinä ohessa vähintään saman verran ja parannettavaa kesälle riittää, mutta ei yhdistys vielä ihan konkurssissa ole. Syksyllä tuntui, että Frostbite tulee nopeasti ja ei perhana, niinhän se tulikin! Tuntuu edelleen käsittämättömältä, että koko tapahtumaa olisi edes ollut. Onneksi tapahtuma muuttuu todeksi ihan vain kun vilkaisen sähköpostilaatikkooni - sinne on kertynyt puolen vuoden aikana yli 450 viestiä, osa kävijöiltä ja osa muilta vastaavilta ja lisää tulee päivittäin. Huhhuh!


[Eka sateenkaaribadgeni. Waau.]


Järjestäjyys takasi totta kai conissa sen, että tapahtuman rakenne oli täysin muuttunut. En päässyt katsomaan ohjelmasta lähes mitään, suurimmaksi osaksi sen takia, että oli olevinaan tekemistä tai sitten vain halusin olla valmiudessa toimintaan, jos jotain tulisi. Ainoat ohjelmat joita Haaviston ja Jarlan puheenvuoron lisäksi ehdin vilkaisemaan, olivat ihanan Erikin ja Viljamin Sengoku Basara-ohjelma (jota tosin katsoin vain ensimmäiset 10 minuuttia ennen kuin puhelin soi), Vili Lehdonvirran Mangan lukeminen ja fanittaminen netissä (tätäkin näin vain 10 minuuttia sieltä, toiset täältä, sillä juoksin välillä stressaamaan likaisia hiuksiani, joissa oli mahdotonta lähteä kunniavieraan kanssa syömään) ja noh totta kai Matiaksen ja Valtterin yöshow, a.k.a. Animen rakastamisen teoria, joka antoi kunnon naurut ja tarpeeksi hysteerisen meiningin, mutta ei perkele aiheutti väsyneelle, huonosti nukkuneelle vastaavalle kärsimystä. Odotan malttamattomana ohjelmia videomuodossa, sillä näkemättä jäivät mm. ilmeisen suosittu Pantsupaneeli (jonka aikana olin itse pitämässä ohjelmaa Valtterin kanssa lol), Paran Bleach-ohjelma ja samaan syssyyn Ilonan Animevuoden 2011 tarjonta cosplaylle (olin näiden aikana syömässä kunniavieraan kanssa), Johannan Ylipolvensukkia ja hime-cutteja (pesin vielä hampaita) ja Dyston Legioonalaismultivisa (laskin kassoja >:O). Missasin myös lauantai-illan iltabileiden alunkin istuessani ravintolassa. Onneksi Chotto!Chocolaten esiintymisestä löytyy jo YouTube-materiaalia ♥ :
Kuulostaa siltä, kuin olisin ollut erityisen kiireinen conin aikana. Hassua kyllä, muistan aika heikosti mitä oikeastaan tein - ellei lasketa sitä, miten kiittelin taloustiimiäni näiden työpanoksesta, pojat kun tuntuivat tekevän enemmän juttuja kuin minä. Lauantai meni kieltämättä aika sumussa, stressasin siis ilmeisesti hommiani ja Valtterin ja minun pitämää musiikkiohjelmaa enemmän kuin tajusinkaan - onneksi vänkärini olivat myös rautaista aineista ja hoitivat hommansa hyvin ja ilman minulle asti kuuluneita kommelluksia. Lauantaina sain ilokseni pääjärjestäjältä käskyn julistaa tapahtuman loppuunmyydyksi, kun Sibeliustalo alkoi olla liian täynnä väkeä - eipä oltu otettu huomioon, että kesäisin osa sakista hengaa ulkona, kun taas näin talvella ihmiset saattavat viihtyä sisällä. Lippuja myytiin kuitenkin vielä halukkaille sunnuntainakin ja toivon, että kaikki tapahtumaan halunneet pääsivät sisälle :3 Ensi kerralla pistetään kävijämäärälle vähän tarkempi raja, jotta kaikilla olisi mukavampi olla!


[Valtterin ja minun ohjelmasta ei ole tämän enempää mainittavaa.]

Viileää ja tuulista eteistä lukuunottamatta (palelevat_lipunmyyntivänkärit.jpg) Sibeliustalo oli kyllä mukava paikka tapahtumalle. Kanrestan ruoka oli loistavaa (♥), tilat olivat tarpeeksi isot mutta samalla etäisyydet tarpeeksi lyhyet ja Metsähalliin saatiin tyylikkäät kekkerit aikaan. Vessoissa en havainnut ruuhkaa, pääsaliin mahtui ihmisiä katsomaan cosplay-kilpailua ja käytävillä pystyi liikkumaan. Narikka tietenkin näytti kokevan aikamoisia ruuhkapiikkejä (kiitos talvi) ja suositut ohjelmat menivät ääriään myöten täyteen, jättäen monta halukasta katsojaa ulkopuolelle. Tässä kohdassa sitten iso kiitos ConTV:lle, joka näytti ohjelmaa livenä netissä - muutenkin ConTV:n haastatteluja ja tunnelmointia tuli pariin otteeseen seurattua toimistolla!


Monessa mielessä haluan vain kiitellä muita vastaavia ja kaikkia vänkäreitä ja kaikkia jotka ottivat osaa coninjärjestämiseen ja kaatajaisiin - ja kyllä ne parhaimmat tietää miten iso kiitos niille kuuluu! Frostbite ei kaikesta aiheuttamastaan stressistä huolimatta saanut aikaan järjestämiskammoa, pikemminkin päinvastoin - tästä saa aika hyvät kiksit, varsinkin kun tietää, että pystyy parantamaan omaa toimintaansa vielä valtavasti. On myös aika jumalaista tietää, että kesällä tämä ei tule olemaan näin nopeasti ohi, vaan mukana on yksi ekstrapäivä - tosin ehkä silloin kannattaa myös nukkua enemmän kuin nyt! Omppusekoiluista moni varmaan blogimme perusteella tietääkin ja sinne jo ongelmia kommentoinkin - täytyy vain todeta, että emme me ihan tämmöistä majoituskaaosta lähteneet hakemaan, kun pistimme tarjouspyyntöä menemään. Tästä otetaan kuitenkin taas opiksi ja on ollut ihan mukava huomata, että suurin osa tähän mennessä tulleesta negatiivisesta palautteesta on koskenut nimenomaan majoitusta, ei tapahtumaa itseään. 

[Ihanan Hootin tekemä ihana pingu lohduttaa coninjälkeisessä masiksessa  <(") ♥ ]
Mietin tuossa äsken viiniä juodessani, että saankohan potkut jos avaudun tänne törkeyksiä. Nyt kun mietin, ei sellaista avauduttavaa oikeastaan ole. Ellei lasketa semmoista positiivista avautumista siitä, miten jepaa tämä oli. Lisää siis kiitos! Toivottavasti ei tule fuduja ihan vielä!


[Pukeuduinkin lauantaina. Jos näit Lalan (vasemmalla) juoksentelemassa
setelit kourassaan, se olin minä. Kuvia asusta ei taida olla :---) ]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti